Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Alpheios projectΈνα ενδιαφέρον εργαλείο για τον Firefox έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες. Ονομάζεται Alpheios και παρέχει λεξικογραφικές και γραμματικές πληροφορίες για κάθε κείμενο αρχαίων ελληνικών ή λατινικών σε μορφή html.

Κάνοντας διπλό κλικ σε μια λέξη που σας ενδιαφέρει ανοίγει ένα μικρό παράθυρο με γραμματική αναγνώριση της λέξης, σύνδεσμο με το Lidell-Scott, πίνακα γραμματικής κλίσης και ηχητική εκφώνηση της λέξης. Το συγκεκριμένο addon συνεργάζεται και με το Perseus, κάνοντας έτσι την μελέτη κειμένων μια ενδιαφέρουσα διαδραστική δραστηριότητα.


Το Alpheios ενσωματώνει και κάποια εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργία προσωπικού λεξιλογίου και σχεδιαγράμματος με συντακτικά και γραμματικά σχόλια (treebank).

Το Alpheios διατίθεται δωρεάν με GNU General Public License και σίγουρα θα παραμείνει στην εργαλειοθήκες μου. Το εργαλείο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
http://alpheios.net

Πηγή: http://ephilology.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου