Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Guns 'n Roses

Με αφορμή την ιδέα του Μανώλη και της Ευτέρπης, αναζήτησα λίγα στοιχεία για το θρυλικό συγκρότημα....


Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για κάποιον να καταγράψει την πορεία ενός συγκροτήματος που άφησε εποχή σε λιγότερο από μια δεκαετία και οι απόψεις για το πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει με νέα σύνθεση διίστανται ακόμα και σήμερα...
Όλα ξεκίνησαν στο Los Angeles. Κανένα μέλος των Gn'r δεν ήταν απο' κει. Ο Αxl W. Rose (Αληθινό όνομα William Βailey) γεννήθηκε το 1962 στο Lafayette της Indiana. Ο Izzy Stradlin γεννήθηκε το 1962 (Αληθινό όνομα Jeff Isbell) στο Lafayette της Indiana. Ο Duff McKagan (Αληθινό όνομα Michael) γεννιέται στο Seattle το 1964. Ο Steven Adler γεννιέται στο Cleveland το 1965 και ο Slash (Αληθινό όνομα: Saul Hudson) γεννιέται στο Stoke-On-Trent της Αγγλίας το 1965.

Μέχρι το 1982 όλοι (εκτός από τον Duff) είχαν μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Έχοντας περάσει από κάποιες μπάντες που ποτέ δεν κυκλοφορήσαν κάτι το 1983 ο Axl και ο Izzy δημιούργησαν ένα συγκρότημα που ονομάζονταν Rose. Άλλα μέλη των Rose ήταν οι: Chris Weber (κιθάρα), Andre Roxx (μπάσο) και Johnny Kreis (aka Johnny Christ) (ντράμς).Αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Hollywood Rose. Όσο ο Axl και ο Izzy ήταν στους Rose έγραψαν ένα τραγούδι που λέγονταν "My Way - Your Way". Αργότερα εμφανίστηκε σαν "Anything Goes" στο "Appetite For Destruction". Άλλα τραγούδια από εκείνη την περίοδο είναι τα "Shadow Of Your Love" και το "Wreckless" (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε "Reckless Life" και εμφανίστηκε στο ΕΡ "Live Like A Suicide" και στο άλμπουμ "Lies").

To 1984 o Izzy πάει σε ένα συγκρότημα που λέγεται London. Ο Axl είναι στους LA Guns μαζί με τον Tracii Guns. Ο Slash παίζει στους Road Crew (με τον Steven και τον Duff) και στους London. Οι Hollywood Rose επανενώνονται με τον Tracii Guns στην κιθάρα. Ο Steve Darrow παίζει μπάσο και ο Rob Gardener είναι ο ντράμερ. Τον Ιανουάριο του 1985 ο Duff και ο φίλος του, Greg Gilmore, μετακομίζουν στο Los Angeles. Ξεκινούν να ψάχνουν σε αγγελίες για συγκροτήματα και πάνε μαζί σε οντισιόν. Ο Duff αποφασίζει να παίξει μπάσο αντί για κιθάρα. Μέσα από μια αγγελία, στην εφημερίδα Recycler, ο Duff γνωρίζει τον Slash και τον Steve Adler. Ξεκινάνε σε ένα συγκρότημα που λέγεται Road Crew . Όσο ήταν στους Road Crew, ο Slash έβγαλε ένα riff που αργότερα έγινε γνωστό τραγούδι. "Paradise City" το όνομα του. Ο Greg Gilmore πήγε σε μερικές πρόβες τους, αλλά αποφάσισε να μετακομίσει πίσω στο Seattle (αργότερα έπαιξε στους Mother Love Bone, στους οποίους επίσης έπαιζαν οι Jeff Ament και Stone Gossard, μετέπειτα μέλη των Pearl Jam). Το Μάρτιο του 1985 τα μέλη ονομάζουν το συγκρότημα Guns N' Roses (απέριψαν τα ονόματα Heads Of Amazon και AIDS). Ο Duff πάει στο συγκρότημα και τα μέλη του είναι τα εξής: W. Axl Rose (φωνή) Izzy Stradlin (κιθάρα) Tracii Guns (κιθάρα) Duff McKagan (μπάσο) Rob Gardner (ντράμς). Τον Ιούνιο του 1985 ο Duff είχε κάποιους γνωστούς στο Seattle και έκλεισε μερικές ζωντανές εμφανίσεις για το συγκρότημα. Ο Tracii και ο Rob δεν ενδιαφέρονταν και έτσι ο Duff ρώτησε τον Axl αν θα μπορούσαν να παίξουν με τον Slash και τον Steven. Ο Axl συμφώνησε.
Τα μέλη:
W. Axl Rose (φωνή)
Slash (lead κιθάρα)
Izzy Stradlin (ρυθμική κιθάρα)
Duff McKagan (μπάσο)
Steven Adler (ντράμς). Οι Guns n' Roses ήταν γεγονός!
(Πηγή: www.musicheaven.gr)
Μερικά σημαντικά στιγμιότυπα απο την μακρόχρονη ιστορία τους...

20 Απριλίου 1992 - Οι GN'R παίζουν στο "The Freddie Mercury Tribute Concert
for AIDS Awareness
Paradise City

20 Μαϊου 1992 - Συναυλία στο Strahov Stadium της Πράγας και η πρώτη συναυλία στην
Ευρώπη με τους Soundgarden να ανοίγουν. Το MTV Europe παίρνει συνέντευξη απ'το
συγκρότημα το απόγευμα. Η συναυλία ξεκινάει με την κραυγή "Okay, you ex-Commie
bastards, get ready to rock!".
Δείτε ένα medley από Don't Cry (Alt. Lyrics), Welcome To The Jungle, It's So Easy και November Rain στην Πράγα!!


Σεπτέμβριος 1995 - Ο Slash ανεβαίνει στην σκηνή με τον Michael Jackson για τα
MTV Video Music Awards.

Δείτε την εμφάνιση του Slash με τον Michael Jackson στα MTV VMA's:


και τέλος....
το εκπληκτικό "November rain"


Αυτά που ανέφερα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την φοβερή ιστορία του συγκροτήματος..
Περισσοτερα θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gunsnroses.gr απ' όπου και άντλησα τα περισσότερα στοιχεία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου