Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Κωσταντινος Θεοτόκης

'Στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας Β' Λυκείου διδάσκεστε τον "Κατάδικο" του Κ. Θεοτόκη. Δυστυχώς δεν έχει γυριστεί ακόμη σε ταινία, ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδιάφερουσα η ταινια¨Σκλάβοι στα δεσμά τους" που αποτελεί το κύκνειο άσμα του Κωσταντίνου Θεοτόκη. Μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση. Τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα στην Αθήνα και την Κέρκυρα, τόπο, όπου και διαδραματίζεται η ιστορία. Απόρροια επίπονης δουλειάς, δέκα και πλέον χρόνων «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους» εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του Κωσταντίνου Θεοτόκη. Πολυπρόσωπο, αιχμηρό πάνω στον κοινωνικό ιστό της Κέρκυρας των αρχών του αιώνα, το βιβλίο του Θεοτόκη δίνει ανάγλυφα το πέρασμα από την αριστοκρατική στην αστική τάξη. Μία αριστοκρατική τάξη που κυριάρχησε για πάνω από τέσσερις αιώνες στα Ιόνια νησιά, και άφησε τη θέση της στην νέα τάξη πραγμάτων, συχνά επώδυνα.

Η μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη απέβη εξαιρετικά επιτυχής, το γεγονός αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και τα βράβεία που απέσπασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2008. Πιο συγκεκριμένα:

Το 2ο Βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους
Το Βραβείο Σκηνοθεσίας, στον Τώνη Λυκουρέση
Το Βραβείο Σεναρίου,από κοινού στους Ιωάννη Μαρούδα, Τώνη Λυκουρέση, Μαρία Βαρδάκα
Το Βραβείο Ερμηνείας 1ου Ανδρικού Ρόλου στον Γιάννη Φέρτη
Το Βραβείο Ερμηνείας 2ου Ανδρικού Ρόλου στον Χρήστο Λούλη
Το Βραβείο Ερμηνείας 2ου Γυναικείου Ρόλου, στην Δήμητρα Ματσούκα
Το Βραβείο Σκηνογραφίας, στον Κωνσταντίνο Ζαμάνη
Το Βραβείο Μουσικής, στον Μίνω Μάτσα
Το Βραβείο Ήχου, στον Νίκο Μπουγιούκο
Το Βραβείο Ενδυματολογίας, στην Μπιάνκα Νικολαρεϊζη

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο αδικοχαμένος Κωσταντίνος Παπαχρόνης, που πιθανόν τον γνωρίζετε από παραγωγές του Μega και του Alpha π.χ 10η εντολή, Πάλι από την αρχή (Ντάνι) κ. α

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Αξίζει να την αναζητήσετε!!!!!

1 σχόλια:

Αντώνης Σταυριανός Β'3 είπε...

Συγκλονιστική ιστορία ο "Κατάδικος"! Ειδικά όταν διδάσκεται με μια τόσο αγαπητή σε όλους τους μαθητές καθηγήτρια, κ.Σιαμαντούρα!!

(18 στο τετραμηνο)

Δημοσίευση σχολίου