Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

55 κορίτσια εκτος σχολείου

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

55 εκατ. κορίτσια εκτός σχολείου


Με σύμμαχο την τέχνη του θεάτρου, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας προσπαθεί να μας κάνει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που καθημερινά κακοποιούνται πέφτουν θύματα σωματικής βίας, βιασμού, ενώ δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση.

Εν έτει 2009 και όμως 55 εκατ. κορίτσια παγκοσμίως δεν πηγαίνουν σχολείο. Τη στιγμή που οι Αναπτυξιακοί Στόχοι του ΟΗΕ για τη Χιλιετία αναγνώρισαν την εκπαίδευση και την υγεία ως παράγοντες ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε στρατηγική εξάλειψης της φτώχειας.

Δυσμενής η θέση των γυναικών και στην εργασία: παρ' ότι η μισή τροφή παγκοσμίως παράγεται από γυναίκες, αυτές κερδίζουν μόνον το 10% του παγκόσμιου εισοδήματος και τους ανήκει λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας ιδιοκτησίας.

Χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο: 2 γυάλινα κλουβιά που το καθένα είχε μέσα από μια γυναίκα. Οι γυναίκες ήταν αδύνατο να αποδράσουν, αφού και τα κλουβιά ήταν αλυσοδεμένα, τα δε στόματά τους ήταν κλεισμένα με τσιρότο. Με άλλα λόγια, μια αναπαράσταση της θέσης της γυναίκας· θέση που θέλησαν να καταγγείλουν. Φυλακισμένη, ανυπεράσπιστη, χωρίς φωνή, σιωπά και υπομένει αδικίες και βασανισμούς, χωρίς κανείς να αντιδρά.

Το χθεσινό δρώμενο έγινε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Μαραθώνιου Αποστολής Γραμμάτων που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Από προχθές, 25 Νοεμβρίου, που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας ξεκίνησε να ζητάει από τον κόσμο να υπογράψει γράμματα θεσμικής πίεσης ή να γράψει τη δική του κάρτα συμπαράστασης προς γυναίκες που τα δικαιώματά τους παραβιάζονται. Η δράση τελειώνει στις 10 Δεκεμβρίου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.amnesty.org.gr ή στο τηλέφωνο 210-3600628.
Πηγή: www.alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου