Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Κι έγινε η απώλεια συνήθεια μας.. (Για τον Νικόλα)

Φεύγεις κι εσύ μαζί με όλους τους άλλους.. Μαζί με όλες αυτές τις φωνές που μας κάνουν να στεκόμαστε στα πόδια μας.. να ονειρευόμαστε!! Αυτός ο τίτλος του τραγουδιού από τα Διάφανα Κρίνα, νομίζω οτι περιγράφει ακριβώς αυτό που νοιώθω. Δεν άντεξες πολύ μακρυά από το φίλο σου, το Μανώλη και πήγες να τον βρείς σε 40 μέρες... Κι έγινε η απώλεια συνήθεια μας... Μένουμε πίσω να αναπολούμε, να θυμόμαστε τις στιγμές της ζωής μας που έντυσες με τη φωνή σου..
Θα μου πείς γιατί σε ένα εκπαιδευτικό ιστολόγιο δημοσιεύεις αυτήν την "επιστολή".. Γιατί ήσουν εσύ που χρωμάτισες τα παιδικά μου χρόνια.. όταν ο πατέρας μου τριών ετών με έφερνε στη συναυλία σου και όταν μαζί με τον γερμανό-φιλέλληνα καλύτερο του φίλο "εκβιαστικά" με μύησαν στις μελωδίες σου.. Η πρώτη μου κασσέτα!! Η εκδίκηση της γυφτιάς..Μετά ήρθε το "Χαράτσι"..  Από τότε έγινες το sountrack της ζωής μου.. Μελοποίησες την εφηβεία μου, τα φοιτητικά μου χρόνια, τις χαρές και τις λύπες μου...Μέχρι την συνάντηση στην Μονή Λαζαριστών- εκείνο το υπέροχο βράδυ με την αγαπημένη μου παιδική φίλη..!!!
Ξέρω δεν άντεξες εδώ και προτίμησες την γειτονιά των αγγέλων..είναι καλύτερα εκεί. Όμως, που και που να μας θυμάσαι και εμάς και να κατεβαίνεις στο παρεάκι μας να πίνουμε το κράσακι μας, να βλέπεις τα χάλια μας και να μας "φτιάχνεις" με τα τραγούδια σου. Η θέση σου στον Αντρίκο, στη Νισυρο, σε περιμένει ευλαβικά. Η αύρα σου πλανιέται σ' όλο το νησί.
Δε λέω αντίο, γιατί είμαι σίγουρη οτι θα τα ξαναπούμε στην επόμενη κρασοσυνάντηση της παρέας και στο επόμενο ταξίδι μου στη Νίσυρο...
Καλό ταξίδι....προς το παρόν!!!

Έγραψαν για τον Νικόλα
"Ο Χατηδάκης ξεσκονίζει παρτιτούρες, ο Άσιμος με τον Παύλο κουρδίζουν κιθάρες, ο Λοίζος έπιασε στυλό να γράψει, ο Ξυδούς με το Μανώλη το Ρασούλη τριγυρνάνε ανήσυχοι και σιγοτραγουδάνε.Όλοι έτοιμοι , περιμένουν το μπαγλαμαδάκι του Νικόλα. Γλέντια σήμερα στην απάνω γειτονιά....Στην κάτω γειτονιά ήρθε Μεγάλη Παρασκευή πριν την Μεγάλη Βδομάδα....." (σχόλιο χρήστη You Tube)

Ο Νίκος στην Τούμπα

Γράμμα στο Νίκο Παπάζογλου...
O αληθινός Νίκος Παπάζογλου
Tα λόγια ενός καλού μου φίλου για τον Νικόλα
"Ενας ωραίος Ελληνας της Μεταπολίτευσης" Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Απώλειες (σε συναδελφικό ιστολόγιο)
Καληνύχτα, καρντάση μου του Θ. Κοροβίνη




Μουσικά πορταίτα από το αρχείο της ΕΡΤ
Η τελευταία συνέντευξη στη Βίκυ Φλέσσα

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Αντρέας "το πιο αληθινό φεγγαράκι μας"









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ένας ένας μας εγκαταλείπουν.αρνούνται φαίνεται να συνεχίσουν σ'αυτή την εποχή της διαφθοράς και της λαμογιάς.συγχαρητήρια για την αφιέρωση που έκανες στο Νίκο.

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά η εποχή δε σηκώνε τέτοιες μορφές, όσο κι αν τους έχουμε ανάγκη

Δημοσίευση σχολίου