Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Βιβλιογραφία Ασεπ (Γ' Μέρος) - Παιδαγωγικά/ Διδακτική

Παραθέτω μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για βιβλιογραφία Παιδαγωγικών και Διδακτικής. Την πρόταση αυτή την βρήκα περιφερόμενη στο διαδίκτυο και την θεωρώ αρκετά πλήρη, ειδικά όσον αφορά την ειδική διδακτική. Ευχαριστώ, λοιπόν την δημιουργό του ιστολογίου http://ephilologos.blogspot.com και την συγχαίρω από εδώ για την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει.
Τα βιβλία που επισημαίνω με bold τα έχω διαβάσει και αναφέρω σε παρένθεση και κάποιο δικό μου σχόλιο.

"Συγκεντρώνουμε εδώ βιβλιογραφία για τα παιδαγωγικά του ΑΣΕΠ φιλολόγων.
Να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα..δεν πρόκειται για συνταγές επιτυχίες αλλά απλώς για κάποιες προτάσεις. Οπωσδήποτε στο εμπόριο κυκλοφορούν κι άλλα τα οποία μπορεί να μην περιλαμβάνοντα εδώ όχι επειδή δε τα θεωρούμε αξιόλογα αλλά απλώς επειδή δεν έχουν πέσει ακόμη στην...αντίληψή μας!
Να διευκρινίσουμε επίσης πως η βιβλιογραφία αυτή, στηρίζεται στα ως σήμερα δεδομένα του διαγωνισμού όπου δεν δίνεται κάποια επίσημη βιβλιογραφία από την προκήρυξη παρά μόνο θεματικές ενότητες. Αν κάτι από τα ισχύοντα αλλάξει θα τροποποιήσουμε την ανάρτησή μας.......


Γενική Διδακτική

* Φλουρής -Κασσωτάκης , Μάθηση και διδασκαλία, Τόμος Α, θεωρίες μάθησης (Πολύ καλό, ευαναγνωστο)
* Φλουρής-Κασσωτάκης Μάθηση και διδασκαλία τόμος Β, θεωρία πράξη και αξιολόγηση της διδασκαλίας
* Ματσαγγούρα, Στρατηγικές διδασκαλίας (θεωρείται αυθεντία του διαγωνισμού. Δύσκολο βιβλίο με πολλές λεπτομέρειες. Έκανα επιλογές ωστε να εμπλουτίσω τμήματα για τα οποία δεν είχα βρεί στοιχεία από αλλού)
* Γενική διδακτική και μεθοδολογία, εκδόσεις μεταίχμιο (Πολύ καλό για "εμπορικό ασεποβιβλίο", τελικά θεωρώ οτι με βοήθησε πολύ την δεύτερη φορά που έδινα - γιατί την πρώτη είχα χαθεί μέσα στην αχανή βιβλιογραφία)
* Χ. Κάτσικας: Παιδαγωγική και διδακτική
* Ματσαγγούρας, Η σχολική τάξη (ισχύει ουτι και για το προηγούμενο του ιδίου συγγραφέα)
* Καψάλης, Παιδαγωγική Ψυχολογία (δεν θεωρώ οτι βοηθάει. Είναι καλό ίσως το κεφάλαιο που αναφέρεται στα κίνητρα. Κατανοητό βιβλίο)
* Τα ερωτήματα του σύγχρονου εκπαιδευτικού, εκδόσεις Gutenberg (άλλο ένα "ασεποβιβλίο" που μπορεί να βάλει σε τάξη τις γώσεις σας. Πολύ καλό)
* Mager Robert, Διδακτικοί στόχοι και διδασκαλία, Αφοι Κυριακίδη, 2000

Ειδική Διδακτική


* Χατζηδήμου Δ, Εισαγωγή στη θεματική της διδακτικής
* Χατζηδήμου Δ, Προετοιμασία καισ χέδιο μαθήματος
(εξαιρετικά και τα δύο, με βοήθησαν πολύ εφόσον ως αποφοιτος κλασικού ήμουν άσχετη με την διδακτική)
* Όλες οι οδηγίες διδασκαλίας από τα βιβλία του καθηγητή του υπουργείου (sos sos sos!!!! Κατανόηση, αποδελτίωση... Είναι απαραίτητα)
* Αιμιλίας Βλαχογιάννη, Διδακτικές προσεγγίσεις στα φιλολογικά μαθήματα εκδ. ΤΥΠΩΘΗΤΩ (Πολύ καλό, το συστήνω ανεπιφύλακτα όσον αφορά και το θεωρητικό και το πρακτικό κομματι )
* Βώρος Φ, Η διδακτική της αρχαίας γραμματείας, Παπαδήμα, 1981
* Βερτσέτης Α, Η διδακτική της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μετάφραση, Αθήνα, 1995
* Σπανού, Η διδασκαλία του ποιήματος (Πολύ καλό για την διδακτική λογοτεχνίας)


Εκ των ων ουκ ανευ τα αναλυτικά προγράμματα και οι οδηγίες διδασκαλίας (sos sos sos!!! Απαραίτητα)

Αναλυτικά προγράμματα Γυμνασίου:

http://www.pi-schools.gr/programs/depps/

Βιβλία καθηγητή Γυμνασίου:
http://pi-schools.sch.gr/gymnasio

Οδηγίες διδασκαλίας Γυμνασίου-Λυκείου και ορισμένα βιβλία καθηγητή (Λυκείου)
http://www.pi-schools.gr/lessons/hellenic
http://www.pi-schools.gr/lessons/history

Επίσης συγκεντρωτικά όλα τα βιβλία καθηγητή καθώς και οι οδηγίες διδασκαλίας:
http://www.4shared.com/dir/3864065/e7b4838d/biblia_kathigiti.html

τεστάκια για εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση

http://alfavita.gr/ASEP/asepindextestasep.php#a1
Πηγή Βιβλιογραφίας: http://ephilologos.blogspot.com

Θα ήθελα να συμπληρώσω και μερικά στοιχεία ακόμη
α. Όσον αφορά τα παιδαγωγικά μπήκα και εγώ στον πειρασμό να παω φροντιστήριο και να διαβάσω όλα αυτά. Τελικά πιστεύω οτι δεν χρειαζόταν. Τα δύο "ασεποβιβλία" και κάτι cd από γνωστό περιοδικό νομίζω ήταν υπέραρκετά.
Τα cd είναι εξαιρετικά χρήσιμα καθώς χωρίζουν την ύλη σε τμήματα και έχουν 200 ερωτήσεις για το καθένα. Μέσα από την εξάσκηση μάθαινα και την θεωρία. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ:
cd1
cd2
cd3
cd4
cd5
cd6

Χωρίς να σημαίνει οτι δεν χρειάζονται τα υπόλοιπα βιβλία. Απλά ίσως θα πρέπει να προσέξετε να μην χαθείτε. Κάντε επιλογές.
Επίσης αρκετά χρήσιμη είναι και η περίληψη του βιβλίου του Βερτσέτη που θα βρείτε στο club asepadiko2 του pathfinder. Για να το κατεβάσετε κάντε κλίκ εδώ
Όσον αφορά την ειδική διδακτική, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Διαβάστε αυτά τα βιβλία και ειδικά τις οδηγίες φιλολογικών μαθημάτων. Με βάση τα σχέδια που προτείνουν, προσθέτοντας και δικά μου στοιχεία, καθώς και με πολύ καλή γνώση του γνωστικού αντικειμένου δημιούργησα ένα δικό μου σχέδιο που αξιολογήθηκε πολύ καλά στο διαγωνισμό (89 διδακτική αρχαίων). Πιστεύω οτι το προσωπικό στοιχείο παίζει πολυ σημαντικό ρόλο σ' αυτόν τον διαγωνισμό, αυτό το συμπέρανα έπειτα πό συζητήσεις μου με διορθωτές, οι οποίοι ανέφεραν οτι δεν θέλουν πλέον να βλέπουν τα τυποποιημένα σχέδια των φροντιστηρίων.

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου. Για οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο περιμένω σχόλιο σας.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πατάω τα λινκ για τa cd και μου λέει Invalid or Deleted File.. τι κάνω λάθος;

πολύ καλή δουλειά το ιστολόγιο σου γενικά! ευχαριστώ για τη βιβλιογραφία, τα σχολιά σου πολύτιμα!
Ελένη

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

μαλλον θα αλλαξε το link θα το βρώ και θα το διορθώσω!!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. καλό κουράγιο με το διάβασμα!!

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Διορθώθηκε το πρόβλημα με τα links!!!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για τη δουλεια που κανεις,μας βοηθας παρα πολυ!θελω να ρωτησω αν εχεις αναρτησει κατι σχετικο με βιβλιογραφια ασεπ νεα ελληνικα.Ευχαριστω εκ των προτερων

sententia literata είπε...

ανακάλυψα αυτή την ανάρτηση τυχαία και ομολογώ εξεπλάγην ευχάριστα!
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια σχετικά με το blog μου!
και φυσικά συγχαρητήρια και για τη δική σου καταπληκτική δουλειά και ιδιαίτερα για την αναλυτική βιβλιογραφία ασεπ!
εξαιρετικά χρήσιμα τα cd, ομολογώ πως δε τα γνώριζα. και θα με βοηθήσουν πολύ στον επόμενο ασεπ για τον οποίο ετοιμάζομαι!
Μαρία

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ! Θα ετοιμάσω τώρα και την βιβλιογραφία για τα νέα και θα την ανεβάσω.

Προς: ephilologos! Μαρία μου κι εγώ ανακάλυψα τυχαία το ιστολόγιο σου και ομολογώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ. Ετσι την χρησιμοποίησα σαν βάση και γι αυτα που ήθελα να γραψω κι εγώ. Θα σε βοηθήσουν πολύ τα cd αν τα μελετήσεις καλά. Δεν νομίζω οτι χρειάζονται πολλά παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

παιδια δεν μπορω να κατεβασω τα cd.καμια ιδεα?

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Το παλιό λινκ δεν λειτουργουσε αλλα το αλλαξα. Τωρα νομιζω κατεβαινει χωρίς πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία ,σε ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες.Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τη βιβλιογραφία της ειδικής διδακτικής.Δεν μπόρεσα να βρω βιβλίο της Βλαχογιάννη με το συγκεκριμένο τίτλο.Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι το διδακτικές προσεγγίσεις στα φιλολογικά μαθήματα.Αυτό έχεις διαβάσει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Ναι αυτό είναι, μαλλον το είχα λάθος στις σημειώσεις μου. Είναι παρα πολύ καλο. Πιστεύω θα σε βοηθήσει. Το Πασχα ελπίζω να καταφέρω να αναρτησω και το σχέδιο να το δεις. Καλό διαβασμα..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια ,για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας δίνεις.Πρίν λίγες ημέρες ανακάλυψα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ,εξαιρετική δουλειά !θέλω να κατεβάσω τα cd αλλά δεν μπορώ τι κάνω λάθος;αν μπορείς πες μου,θα ήθελα να σε ρωτήσω ,πιστεύεις οτι αν κάποιος διαβάσει για το διαγωνισμό του ασεπ ,μπορεί να περάσει;Λόγω εμπειρίας σε ρωτώ,έχεις δώσει 2 φορές νομίζω.Σ'ευχαριστώ προκαταβόλικά.καλό μήνα.

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.. Θα χαρώ να ακούσω οποιαδήποτε πρόταση για να βελτιωθεί το ιστολόγιο.
Όσον αφορά το κατέβασμα των cds: Κατεβάστε το πρώτο cd και αποσυμπιέστε τα περιεχόμενά του.Αντιγράψτε στο cd σας ΜΟΝΟ τα περιεχόμενα του φακέλου και όχι τον ίδιο το φάκελο (αλλιώς ούτε το autorun θα λειτουργεί και βέβαια ούτε το rootfile των ερωτήσεων θα εντοπίζεται), κάντε την υποτυπώδη εγκατάσταση που σας ζητά και διπλό click στο εικονίδιο στο desktop με το cd στο drive φυσικά. Επιλέξτε την πρώτη κατηγορία ερωτήσεων που βρίσκεται στο πρώτο cd.Πρέπει να αντιγράψετε κάθε cd σε διαφορετικό δισκάκι.
Όσον αφορά το ΑΣΕΠ: Η εμπειρία μου μου έδειξε οτι με σωστό, οργανωμένο, πλήρες και μεθοδικό διάβασμα μπορεί κανείς να τα καταφερει. Την πρώτη φορά πήγα φροντιστήριο αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη. Λυπήθηκα τόσο το χρήμα αλλά περισσότερο τον χρόνο που αφιέρωσα. Την δεύτερη φορά οργάνωσα μόνη μου το διαβασμά μου . Κάλυψα επαρκώς την ύλη έτσι ώστε μείωσα τον παράγοντα τύχη. Ετσι παρότι μου συνέβει μια ατυχία (μετέφερα 4 ερωτήσεις απο το πρόχειρο στο καθαρό λάθος, το οποίο και μου κόστισε πάνω από 10% στα νέα) δεν κατάφερε να μου κοστίσει τον διορισμό. Δούλεψα πάρα πολύ την διδακτική που είναι τυο κλειδί για μια πολύ καλή θέση στον πίνακα.
Από την άλλη δεν θέλω να τα παρουσιάζω όλα ρόδινα. Γνωρίζω κάποια άτομα που διάβασαν πάρα πολυ, έκαναν μεγάλο αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και ομολογώ οτι παρότι ήμουν παρα πολύ χαρουμενη την ημέρα των αποτελεσμάτων είχα πάθει σόκ για τα συγκεκριμένα παιδιά.
Επίσης θα δείς στον πίνακα άτομα που είχαν διαβάσει πολύ λιγότερο και απλά τους έκατσε. Εγώ ως άνθρωπος δεν τα πάω καλά με την τύχη οπότε διάλεξα τον πρώτο δρόμο.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πιστεψέ με. Ακόμη και αν δεν διοριστείς μπορείς να μαζέψεις μόρια και να ανέβεις σιγά σιγά στον πινακα.
Για μένα ο δρόμος των ιδιαιτερων ήταν αδιέξοδο. Ηθελα να ζήσω τον παλμό και την ζωντάνια της τάξης. Μην το δείς απλά σαν βόλεμα. Είναι κάτι πολύ παραπάνω!!! Το "καλημερα δασκάλα" που μου λενε κάθε πρωί τα καταπληκτικα παιδιά που βρήκα στον Αρχάγγελο, έχουν σβήσει τα τρία επίπονα χρόνια αγωνα και προετοιμασίας. Πιστεψέ με αξίζει!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις στο μήνυμα μου.Η προσπάθεια που έχεις ξεκινήσει εδώ και καιρό αξίζει πολλά συγχαρητήρια,η μοναδική που διέπεται απο σοβαρότητα και υπευθυνότητα με αναφορά πηγών και επιστημονική εγκυρότητα.Θ'αρχίσω να προετοιμάζομαι για τον επόμενο διαγωνισμό του Ασέπ,μέχρι τότε και όχι μόνο θέλω να υπάρχει επικοινωνία.Γεωργία απο Αιτωλοακαρνανία.Καληνύχτα

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλή αρχή σου εύχομαι και πάνω απ' όλα ψυχραιμία!! Για οτι χρειαστείς θα χαρώ πολύ να βοηθήσω αν μπορώ Γεωργία μου!!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Σωτηρία ,έχω δει τις τελευταίες αναρτήσεις και ομολογώ οτι με εξέπληξες για άλλη μια φορά.Πολύ σημαντικά τα κομμάτια που παραθέτεις και τα εργογραφικά και το σχετικό με τον αφηγηματικό χρόνο,θυμάμαι το είχα κάνει στο Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα,για τον εκπαιδευτικό που διδάσκει και επρόκειτο να διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Απ'ότι άκουσα ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει το 2011-12 με κάποιες αλλαγές.θέλω τη γνώμη σου ,να διαβάσω με βάση την προηγούμενη προκήρυξη;Υπάρχουν σκέψεις για πιστοποιητικό κατάρτισης,μείωση της ύλης,έμφαση στα παιδαγωγικά και στη γενική παιδεία.Πιστεύω οτι τα βασικά θα πρέπει να τα έχουμε διαβάσει μέχρι την έκδοση της επόμενης προκήρυξης έτσι δεν είναι;Αν έχεις χρόνο θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου,σε ποιά κατεύθυνση να κινηθώ.Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να γράψω το ονομά μου ,η Γεωργία είμαι.

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Γειά σου Γεωργία.. σ΄ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια. Κοίτα κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιές ακριβώς θα είναι οι αλλαγές έτσι οτι και να πούμε θα είναι παρακινδυνευμένο. Η γνώμη μου είναι οτι δεν θα έπρεπε να διαβάσεις από τώρα ιστορία ή συγκεκριμένα κειμενα αρχαίων συγγραφέων. Θα σου πρότεινα να ξεκινησεις από παιδαγωγικά και γενική διδακτική. Αυτά σίγουρα θα είναι μέσα και ίσως με μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας. Από κει και πέρα , πρίν ξεκινήσεις το γνωστικό διάβασε τις οδηγίες φιλολογικών μαθημάτων και τα φέκ. Θα σε βοηθήσουν να μπείς στο νοημα, να δείς πώς λειτουργεί και πρακτικά η διδακτική στην σχολική πραγματικότητα.
Από 'κει και πέρα μπορείς να καλύψεις τυχόν αδυναμίες σου π.χ αν νομίζεις οτι δεν είσαι καλή στα αρχαία κάνε εξάσκηση σε αδίδακτα κείμενα. Στη συνέχεια καλό θα ήταν να διαβάσεις γραμματολογία νέων και αρχαίων. Αν έχει κάνει όλα αυτά θα είσαι πανέτοιμη μέχρι να βγεί η προκήρυξη.

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστώ που μου απάντησες Σωτηρία και γω έτσι πιστεύω ,προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει κινηθώ.
Κάπου είδα στο ιντερνετ οτι οι οδηγίες διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων έχουν αλλάξει για φέτος.Εσύ που διδάσκεις γνωρίζεις κάτ; Να διαβάσω του 2003-4 για λύκειο ή ισχύουν νέες;του λυκείου τις έχω αλλά του γυμνασίου δεν τις βρίσκω.Αν γνωρίζεις κάτι πες μου.Ο λόγος που σε ρωτάω είναι γιατί εσυ συμμετέχεις ενεργά στην εκπαίδευση,δεν θέλω να σε κουράσω άλλο.Σέυχαριστώ για άλλη μια φορά.Γεωργία.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Σωτηρία,η Γεωργία είμαι ,σου εύχομαι
καλή σχολική χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία στο διδακτικό σου έργο και όχι μόνο,βλέπω ότι οι δημοσιεύσεις σου στο blog ειναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πολύ εύστοχες.Συνέχισε έτσι ,είναι σπουδαία η δουλειά που κάνεις.
Θα ήθελα να με βοηθήσεις σε κάτι ,έχω αρχίσει να διαβάζω για το διαγωνισμό του Ασέπ που όπως λέγεται θα γίνει το 2011,μπορείς να μου προτείνεις βιβλιογραφία για τα νέα ελληνικά
γιατί έχω ακούσει οτι στην γραμματολογία τη σχολική υπάρχουν ανακρίβιες,ισχύει κάτι τέτοιο;Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα και από εμένα..

πολύ καλή δουλειά πραγματικά..
θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με το cd 4??
δεν το κατεβάζει..!!
ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα Σωτηρία..
Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα για την καταπληκτική δουλειά. Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω τα cd (Μου λέει ο internet explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα). Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Keep up the good work!!!!Σίγουρα έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο και όλοι είμαστε ευγνώμονες.Ρένα

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Γεωργία μου συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μου είχε διαφύγει το μήνυμα. Εχω αναρτήσει σχετική βιβλιογραφία για Νέα Ελληνικά. Η σχολικη γραμματολογία έχει κάποιες ανακρίβειες αλλά εμένα το πνευμα μου στο διαγωνισμό ηταν να ακολουθώ τα σχολικά εστω και με ανακρίβειες γιατι τελικά αυτά αποδέχονται ως σωστα..

Θα προσπαθήσω να διορθώσω το προβλημα με το cd4

Δοκίμασα να τα κατεβάσω και κατεβαίνουν κανονικά. Μήπως να δοκίμαζες με firefox?

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία μου σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή να χρησιμοποιήσω firefox. Κατέβασα όλα τα cd εκτός από το 4 (μου λέει invalid or deleted file).Επίσης αν δε σε κουράζω ήθελα να σε ρωτήσω: τα cd δεν ανοίγουν κανονικά. Πρέπει να τα κατεβάσω όλα για να δουλέψουν; Με εκτίμηση, Ρένα.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία μου,σ'ευχαριστώ που απάντησες ,τώρα είδα το μήνυμα,δεν πειράζει για την καθυστέρηση,θ'ακολουθήσω και γω τα σχολικά τελικά και θα κατεβάσω τα cd με firefox,να είσαι καλά,καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σου!Γεωργία

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κατ'αρχάς για την προσπάθεια.Πραγματικά αξιολογότατη!Εγώ είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσω να δώσω και έχω πελαγώσει τρελά κυρίως με το από που θα διαβάσω!!!Όλα αυτά τα βιβλία πρέπει να τα πάρω;;Κάποια λίγα τα έχω από το πανεπιστήμιο αλλά και να τα προμηθευτώ όλα δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω νομίζω...!Ήδη έχω καθυστερήσει να ξεκινήσω διάβασμα!Θα μας διαφωτίσεις και για τα υπόλοιπα μαθήματα του ΑΣΕΠ όταν βγεί η ύλη;;Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά τώρα που το πήρα ζεστά να δώσω έχω ήδη αγχωθεί!!!θυμήθηκα εποχές εξεταστικών!

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Καλησπέρα,
σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Δεν χρειάζεται να τα πάρεις όλα, αλλά να επιλέξεις. Εγώ το καλύτερο που έκανα ήταν να πάω στην σχολή και να ψαξω στα σπουδαστήρια τα βιβλία, να δώ τι μοου αρέσει και τι με βολεύει κ να ξεκινήσω. Το πάν είναι οι οδηγίες , τα σχολικά και τα βιβλία καθηγητή. Πλέον που τα δουλεύω στο σχολείο βλέπω οτι βοηθάνε πάρα πολύ. 'Εχω αναρτήσει ήδη και βιβλιογραφία για τα άλλα μαθήματα στο ιστολόγιο μου, αλλά και για ό, τι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις να με ρωτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία σε ευχαριστώ πολυ!Με λένε Ειρήνη (δεν ξέρω πως να βάλω το όνομα μου)!Πιστεύεις πως αν ξεκινήσω από τώρα προλαβαίνω να κάνω σοβαρή προσπάθεια με αξιώσεις για επιτυχία;Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται βουνό...!Πάντως μπράβο σου!Δεν τυχαίνει συχνά να βρίσκεις τόσο απλόχερα βοήθεια!Σε ευχαριστώ και πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία μου έψαξα στο ιστολόγιο σου αλλά δε βρίσκω βιβλιογραφία για τα υπόλοιπα μαθήματα!σος!

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

http://siamantoura.blogspot.com/2010/03/blog-post_5548.html

http://siamantoura.blogspot.com/2010/01/blog-post_9664.html

http://siamantoura.blogspot.com/2010/01/blog-post_1077.html

Για δοκίμασε αυτά τα links

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
η Ειρήνη είμαι και παλι!Σωτηρία ευχαριστώ πολύ για τα links!Ήταν ιδιαιτέρως κατατοπιστικά!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ,Σωτηρία ,προσπαθώ να μπω και εγώ στα συγκεκριμένα links αλλά δεν μπορώ ,κάνω κάτι λάθος;πες μου σε παρακαλώ θέλω να δω τι περιλαμβάνουν .Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων .Γεωργία.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα, προσπαθησα να κατεβασω τα cd αλλα λεει οτι εχει κακοβουλο λογισμικο!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια! Εγώ σκεφτόμουν να αρχίσω με τα cd για μια πρώτη επαφή καθώς είμαι νέα στον αγώνα του Ασεπ! Βρέθηκε κάποια λύση με το κατέβασμα του cd4;

Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη είπε...

καλησπέρα κι από μένα, κατέβασα κι εγώ τα cd, δεν μου κατεβάζει το 4ο, τα εγκατέστησα, τα "έτρεξα" και δεν μου ανοίγουν οι ενότητες, μόνο οι πληροφορίες. Καμιά ιδέα;
Α! και προσπάθησα να κατεβάσω το 4ο και με firefox και με chrome, τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις οργανωμένες πληροφορίες. Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά να ξανασταλεί το cd4 του ΑΣΕΠ επειδή όπως αντιλαμβάνομαι δεν μπορεί κανείς να το κατεβάσει.Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσίευση σχολίου