Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δικτυογραφία για το "Σημείο αναγνωρίσεως"

Ακολουθεί δικτυογραφία για το ποίημα που προστέθηκε στην ύλη, από κάποια ιστολόγια εμπιστεύομαι:

 "Η ποίηση είναι από τα πιο επηρμένα μυστήρια, τα πιο αχανή, και μόνο ικανοποίηση στις παρομοιώσεις δίνεις αν πεις ότι είναι ένα μείγμα εύγεστων δηλητηρίων σε χρυσά δελεαστικά ποτήρια, ή ότι είναι ο πειρασμός, ο δαίμονας που μπαίνει ξαφνικά στο σώμα του κανονικού, προκαλώντας ένα σεληνιασμό γόνιμο ή ακόμα ότι είναι ένα είδος ευθανασίας των πραγμάτων που υποφέρουν μέσα μας είτε ως ανικανοποίητα είτε ως προδομένα " 

"Η τέχνη ξαναπλάθει ως λαθραίος θεός τον κόσμο από την αρχή, μεταμορφώνοντας ό,τι μας απελπίζει ως γνωστό κι αδιάσειστο σε μια καταπραϋντική αβεβαιότητα." 

"Βαδίζεις σε μια έρημο. Ακούς ένα πουλί που κελαηδάει. Όσο κι αν είναι απίθανο να εκκρεμεί ένα πουλί στην έρημο, ωστόσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να του φτιάξεις ένα δέντρο. Αυτό είναι το ποίημα."

(Κική Δημουλά)

  Η ποιήτρια Κ. Δημουλά  

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ: Κική Δημουλά , χαρακτηριστικά της ποιητικής της γραφής 
  H Kική Δημουλά και η ποίηση του μέσα χώρου
Ερμηνευτική προσέγγιση 
Παρουσίαση σχ. συμβούλου Αγάθης Γεωργιάδου
 Παράλληλα κείμενα  

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:
Σημείο αναγνωρίσεως. Μικρές ερωτήσεις για έλεγχο της πραγματολογικής και ερμηνευτικής επεξεργασίας του ποιήματος

e -ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Κριτήριο αξιολόγησης



 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΕΕ

2 σχόλια:

pol είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pol είπε...

Κυρία Σωτηρία Σιαμαντούρα τι θα λέγατε να συγγράψετε μία κριτική ανάλυση για την συλλογή ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ την οποία θα βρειτε εδώ: http://www.osiaefxi.com/2013/06/blog-post_9.html

Το σύγγραμμα σας, εάν τελικά υλοποιηθεί, θα λάβει τη θέση του Προλόγου ή της Εισαγωγής στην συλλογή. Εάν το εγχείρημα έχει κάποιο κόστος χρηματικό μη διστάσετε να μου το γνωστοποιήσετε.

Με εκτίμηση
Γιώργος Πολίδης

Δημοσίευση σχολίου