Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Όνειρο στο κύμα.... μαγευτική ερμηνεία

Τον Αύγουστο στα πλαίσια του "Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου" είχα την τύχη να παρακολουθήσω με μια καλή φίλη το "Όνειρο στο κύμα" σε μια διαφορετική παράσταση. Η Λυδία Φωτοπούλου με την Λίλα και τον Δημήτρη Σωτηρίου και δύο χορευτές, την Χριστίνα Σουγιουλτζή και τον Δημήτρη Σωτηρίου, παρουσίασα το έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη με ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό,κάτω από το φάρο της Παναγίας μέσα στη θάλασσα. Η μαγευτική αφήγηση της Φωτοπούλου, οι αισθαντικές κινήσεις των χορευτών και πάνω απ' όλα το τοπία συνέβαλαν στην δημιουργία μια πρωτόγνωρης εμπειρίας.
Απολαύστε το πιο λυρικό κομμάτι της αφήγησης.. Η λήψη δεν είναι πολύ καλή, γιατί οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, ωστόσο θα σας επιτρέψουν να γευτείτε την εμπειρία...


Νομίζω οτι είναι η καλύτερη αφόρμηση για να πλησιάσουν τα παιδιά την μαγεία της περιγραφής του Παπαδιαμάντη....

* Η εικόνα αποτελεί έργο του Δημήτρη Μοράρου, ο οποίος έκανε μια έκθεση ,στο Βόλο,με έργα του που αναφέρονται στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Ευχαριστώ την συνάδελφο Πολίνα Μοίρα που μας την κοινοποίησε

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη αφήγηση!! Εάν κ δεν φαίνονται πολλά, η φωνή είναι κατάλληλη κ σε κάνει να περνάς σε μαγευτικό κόσμο.. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! Θα ήθελα να επικοινωνίσουμε για κάποιες ερωτήσεις στα πανελλαδικά μαθήματα! nikolsunrise@yahoo.gr είναι το e-mail μου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσίευση σχολίου