Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το "Ράδιο Αρβύλα" κατά των greeklish!!!!

Πολλές φορές, στα πλαίσια του μαθήματος της Έκθεσης, κάναμε λόγο για τις συνέπειες της χρήσης greeklish στην καθημερινή μας ζωή, τόσο στο κινητό μας όσο και στον υπολογιστή. Δείξατε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και προσφέρατε πλούσιο υλικό στην ιδεοθύελλα που κάναμε. Όμως, με μεγάλη μου λύπη δεν βλέπω κάποια άλλαγή στην διαδικτυακή σας "παρουσία". Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλο και αυξάνονται τα δείγματα γραπτών -ακόμα και άριστων - που έιναι πλούσια σε ορθογραφικά λάθη...
Ανάλογα παραδείγματα οδήγησαν προφανώς τον Αντ. Κανάκη και την παρέα του να ετοιμάσουν το νέο τους σποτάκι.. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια τους και ας ελπίσουμε να συμβάλλουν θετικά στον αγώνα που κάνουμε στο σχολείο!!!





 
Ακολουθεί άρθρο από την    "Ημερησία "
Το «Ράδιο Αρβύλα» πήρε πρωτοβουλία ξεκινώντας μία καμπάνια ενάντια στα greeklish, με ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι παρουσιαστές της εκπομπής.

Τα σποτ αυτά μεταδίδονται όχι μόνο μέσω των εκπομπών τους, αλλά γενικότερα στο πρόγραμμά του ΑΝΤ1, αφού παραχώρησαν τις μεταδόσεις των τρέιλερ που αναλογούν στην εκπομπή, στο σποτ της καμπάνιας αυτής.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη καμπάνια, η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» στέλνει στους Έλληνες το ακόλουθο μήνυμα:
«Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στη χώρα αυτή, είναι η γλώσσα μας!
Σχεδόν μία ολόκληρη γενιά, καθημερινά πληκτρολογεί ασταμάτητα γκρίκλις. Έχει σχεδόν ξεχάσει πώς να γράφει Ελληνικά και σε λίγο θα ακολουθήσει και άλλη και άλλη και άλλη…
Εκτός αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίoν της Ελληνικής γλώσσας!
Μπορεί να φαίνεται ως μία ασήμαντη ίσως συνήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου, η συνήθεια αυτή, μπορεί να καταργήσει τον Ελληνικό γραπτό λόγο και όχι μόνο!
Μπορούμε να ξεσυνηθίσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και ειδικά οι μικρότεροι και να ανατρέψουμε μια για πάντα την καταστροφική για την γλώσσα μας συνήθεια των γκρίκλις και μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα, φτάνει να το κάνουμε όλοι μαζί!
Απλά γυρνάμε το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά. Στον υπολογιστή, στο κινητό. Και αν κάνουμε και μερικά ορθογραφικά λάθη, δεν πειράζει, θα τα διορθώσουμε».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γεγονος οτι η συγκεκριμενη συνηθεια δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο.Αλλα αμα σκεφτουμε τα καθημερινα πολιτικα και κοινωνικα εγκληματα που διαπρατονται απο ποταπους,και μαλιστα πασιγνωστους, η συγκεκριμενη συνηθεια ειναι κατι το εντελως αμεληταιο.Δεν θα το κρυψω θεωρω υπερβολικη ολην αυτην την υστερια κατα των λατινοελληνικων,ειναι απλως ενας τροπος πιο γρηγορης γραφης ειδικα οταν βρισκομαστε σε διαφορα forums h portals,τωρα δεδομενου οτι οι ελληνικοι χαρακτηρες δεν βρισκονται καν στον πινακα ascii,τους καθηστα αδιαβαστους σε διαφορα συστηματα.Τωρα θα ελεγα καλυτετρα να ασχοληθουμε με τα φλεγοντα κοινωνικα θεματα και να σταματησουμε ολην αυτην την υστερια οσο ειναι ακομα καιρος..εντελως φιλικα
ενας επισκεπτης :P

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την ύπαρξη κοινωνικών προβλημάτων και την πρέπουσα σημασία που πρέπει να τους δώσουμε. Όμως αυτό δε σημαίνει οτι "κολλάμε" σε ένα θέμα και αφήνουμε κάποιο άλλο. Ούτε οτι υπάρχει κάποια υστερία σχετικά με το θέμα. Συμφωνώ οτι είναι πιο γρήγορο να γράφεις greeklish, μεχρι να συνηθίσεις να γράφεις ελληνικά. Και σου μιλά ένας άνθρωπος που μέχρι πρίν κάποιους μήνες έγραφε μόνο λατινοελληνικά όπως τα αποκαλείς. Μέχρι που ανακάλυψα οτι είχα γίνει ανορθόγραφη αν και φιλόλογος. Εκεί φρίκαρα και το σταμάτησα. Πίστεψέ με λοιπόν οτι τώρα γράφω ελληνικά εξίσου γρήγορα. Επίσης η γενιά που βρίσκεται τώρα στο Λύκειο, έχει τεράστιο πρόβλημα με την ορθογραφία το οποίο φυσικα οφείλεται και στα greeklish.. Επίσης στα φόρουμ εδώ και χρόνια απαγορεύονται τα greeklish και θα έχεις προσέξει οτι είναι πιο ευκολο να τα γράψεις, αλλά πολύ δύσκολο να τα διαβάσεις

Δημοσίευση σχολίου