Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δημιουργίες μαθητών

Πρόγραμμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Παρουσίαση του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  «Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος -Τσίρκας:  100 χρόνια μετά»
Οι μαθητές εμπνέονται, αναζητούν και δημιουργούν με αφορμή τα 100 χρόνια μετά το θάνατο του Παπαδιαμάντη και τη γέννηση των Ελύτη, Γκάτσου, Τσίρκα.
Στην ιστοσελίδα www.i-create.gr οι μαθητές μπορούν να ανεβάζουν τις δημιουργίες και εμπνεύσεις τους πάνω στο έργο των τεσσάρων μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από τους ίδιους τους μαθητές και από επιτροπή ειδικών με τη συμμετοχή της Λυδίας Κονιόρδου, του Σωτήρη Χατζάκη, της Άλκης Ζέη και του Αντώνη Φωστιέρη και αρχές καλοκαιριού θα παρουσιαστούν όλα σε μία μεγάλη επετειακή εκδήλωση.
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία τόνισε:  «Η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια υπερδύναμη στο Πνεύμα και στα Γράμματα. Από τους φυσικούς ηγέτες αυτής της υπερδύναμης πρέπει να αναζητήσουμε δύναμη εμείς και η Νέα Γενιά. Αυτή η δύναμη μας κάνει σήμερα ηθικά ισότιμους με τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη».
Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε στην ανάγκη  σύνδεσης του πολιτισμού και της τέχνης με την εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μια επιτακτική στιγμή που δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει. Χρειάζεται να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων, να στηρίξουμε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που ηρωικά πολλές φορές προσπαθούν σε όλες τις άκρες της Ελλάδας». 
ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου