Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Διδάσκοντας με comix

Όπως έχουμε συζητήσει πολύ συχνά η δημιουργικότητα των παιδιών μπορεί να βρει μια ενδιαφέρουσα διέξοδο στην παραγωγή διαλόγων. Ο συνδυασμός με την εικονογράφηση από τα ίδια τα παιδιά θα έδινε ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε ήδη να εντάξουμε αυτή τη δημιουργική εργασία στα φύλλα εργασίας μας. Υπάρχει όμως, όπως πάντα, πολύ μεγαλύτερο πεδίο δόξης. Η ιδέα που προωθεί η παρακάτω ανάρτηση είναι η εκτεταμένη χρήση των κόμικ τη διδασκαλία. Την επισυνάπτω ολόκληρη καθώς έχει χρήσιμα στοιχεία και ιδέες.

Ο συντονιστής του project Comic Lab είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το λογισμικό με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ολόκληρο διαδικτυακό περιοδικό κόμικ διατίθεται και στα ελληνικά . Η απλή του έκδοση έχει χαμηλή τιμή -10$-μπορείτε όμως να κατεβάσετε το λογισμικό για δοκιμαστική χρήση -στα αγγλικά όμως- για μια περίοδο 30 ημερών, ώστε να αξιολογήσετε τις δυνατότητές του

Πηγή: http://blogs.sch.gr/annboukou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου