Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Η χρήση των κόμικς στην διδασκαλία

Mια ενδιαφέρουσα πρόταση για την χρήση των κόμικς στην εκπαιδευτική διαδικασία

Με τη σειρά μου θα ήθελα να προσθέσω οτι η εμπειρία μου έχει δείξει οτι πράγματι η χρήση κόμικς μπορεί να προσελκύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των μαθητών,ιδιαίτερα όσον αφορά την διδασκαλία συντακτικών φαινομένων στα αρχαία ελληνικά. Το κείμενο των κόμικς μπορεί να αποτελέσει το κείμενο αφόρμησης για την διδασκαλία ενός φαινομένου π.χ προσιορισμοί αναφοράς. Αρέσει πολύ στους μαθητές να βλέπουν ήρωες των παιδικών χρόνων να μιλούν αρχαια ελληνικά και να έχουν αρχαια ελληνικά ονόματα π.χ Λύκιος Λούκιος (Λουκυ Λούκ), Ρανταπλάνος, Αστερίκιος κ.τ.λ
Χρήσιμα βοηθήματα για όποιον ενδιαφέρεται είναι
Α) Ο Αστερίξ σε Αρχαία Ελληνικά
http://siamantoura.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html
http://siamantoura.blogspot.com/2009/12/download-comics.html
Β) Το βίβλίο του Χ. Δάλκου "Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε κωμικογραφήματα" από της εκδόσεις Δίαυλος. (Εξαιρετική δουλειά)
Γ) Η "Ελένη" σε κόμικς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου