Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ

Στα αποσπάσματα από επιστολές υποψήφιων βουλευτών να διακρίνετε τους τρόπους πειθούς και τα χαρακτηριστικά του πολιτικού λόγου.

Α. Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,
Δυο χρόνια πέρασαν από τις εκλογές του σεπτέμβρη του 2007, δύο χρόνια γεμάτα δράσεις, παρεμβάσεις και συνεχούς πολιτικής μου παρουσίας σε όλη την Κέρκυρα, στους Παξούς και στα Διαπόντια Νησιά μας. Δύο χρόνια πάλης και διεκδικήσεων από το Αθηνκοκεντρικό κράτος, δύο χρόνια πολιτικού αγώνα που τήρησαν την υπόσχεσή μου να μείνω μαζί σας και μετά τις εκλογές.
Για μένα πολιτική σημαίνει προσφορά, προσφορά στον τόπο, όχι αυτοπροβολή και ιδιοτέλεια, όχι αδιαφάνεια, όχι ανούσιες ρητορείς, όχι κομματική εμπάθεια, όχι εξυπηρέτηση συμφερόντων που ευνοούν τους λίγους και αγνοούν τους πολλούς. Αυτές είναι οι ηθικές αξίες που ι ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής έθεσε και όλοι μας πρέπει με συνέπεια να υπηρετούμε.
Σας καλώ λοιπόν να με στηρίξετε με την ψήφο σας, για να μπορέσω να δώσω ως βουλευτής πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά αυτόν τον αγώνα της προσφοράς, για όλους εσάς, για μια καλύτερη Κέρκυρα.
Δύναμή μου έιναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη των απλών πολιτών, αγάπη και εμπιστοσύνη που δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω.
Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα!


Β. Φίλες και φίλοι,
Από το Μάρτιο του 2004 ως σήμερα, είτε ως βουλευτής, είτε ως Υπουργός, με τη δική σας στήριξη και βοήθεια, σχεδιάζω, διεκδικώ και προωθώ με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και δράσεων, τα αποτελέσματα του οποίο είναι ήδη ορατά στο Νομό μας :
Α) Διασφαλίσαμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας με τη λειτουργία του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέκρυρας.
Β) Έγιναν σημαντικά έργα οδοποιίας (Ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, Εθνικής οδού Κερκύρας – Παλαιοκαστρίτσας, Παράκαμψη αεροδρομίου, Άξονας Λιβάδι – Ρόπα κλ.π.).
Γ) Χρηματοδοτήθηκε με 290 εκ. ΕΥΡΩ η κατασκευή φραγμάτων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας.
Δ) Αναβαθμίσαμε το τουριστικό μας προϊόν, με την ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ουνέσκο.
Ε) Ο Νομός μας αποκτά σύγχρονες λιμενικές υποδομές (Νέο λιμενοβραχίονας, Τουριστικά καταφύγια και αγκυροβόλια σκαφών στη θέση «Σπηλιά», στην Αλύπα και στις Μπενίτσες).
Στ) Γίνονται έργα για την προστασία του περιβάλλοντος ( Αποχέτευση και βιολογικοί καθαρισμοί Θιναλίων, Εσπερίων, Παξών, Πέλεκα – Σιναράδων).
Ζ) Υλοποιήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατασκευής νέων εκπαιδευτικών υποδομών (Νέο κτίριο Πανεπιστημίου, σχολικά κένρα Φαιάκων, παξών, Κυνοπιαστών, Σκιπερού, Πλάτωνα νυμφών, παιδικός σταθμός Αγίου Ματθαίου, αναβάθμιση σχολικών βιβλιοθηκών).
Η) Εξασφαλίστηκε η ενεργειακή επάρκεια της Κέρκυρας με τη σύνδεσή της με δεύτερο αγωγό ροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα, συνολικής επένδυσης 22 εκ. ΕΥΡΩ.
Όλα όσα κερδίσαμε το διάστημα αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένα. Η προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε, το έργο που έχει γίνει, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Και για να γίνει αυτό έχω ήδη καταρτίσει ένα νέο σχέδιο, με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πράξη όλα όσα ο τόπος μας χρειάζεται.
Τώρα που έφτασε η ώρα των εκλογών θέτω και πάλι τον ευατό μου στη δική σας κρίση. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για μια ακόμη φορά για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Με την ψήφο σας δώστε δύναμη σε μένα να εργαστώ, με συνέπεια και ευθύνη, για να πάμε την Κέρκυρα μπροστά.

Γ. Φίλες και φίλοι,
Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου. Αγωνίστηκα στο πλάι σας με συνέπεια και υπευθυνότητα για να αναδείξουμε τις ελλείψεις και τις ανάγκες της Κέρκυρας. Εργαστήκαμε σκληρά για να αναζητήσουμε λύσεις. Ασκήσαμε καθημερινά σκληρή, αλλά εποικοδομητική κριτική στην Κυβέρνηση. Ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας, γιατί είναι πεποίθησή μας ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλα όσα τους αφορούν.
Μαζί δώσαμε τη μάχη για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Μαζί θα κατακτήσουμε το αύριο του τόπου μας.
Ήρθε η ώρα να βάλλουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση που γνωρίσαμε επι των ημερών της Ν.Δ. Ήρθε η ώρα για φυγή προς τα εμπρός. Στις 5 του Οκτώβρη σταματούν οι υποσχέσεις και αρχίζουν οι πράξεις και τα έργα.

ΠΗΓΗ: http://neoellinikiglossa.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου