Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση

Θέματα

Giveaway of the Day

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Είμαι απόφοιτος του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τομέα της σχολής με το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας να παραγματεύεται το έργο "Περὶ παίδων ἀγωγῆς" του Πλουτάρχου. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Δ. Π. Θ. Με ενδιαφέρουν αρκετά θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και μελέτες περιπτώσεων. Το 2009 διορίστηκα μέσω Ασεπ και δίδαξα στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου για δύο χρόνια. Από το σχολικό έτος 2011-12 υπηρετώ στο ΓΕΛ Λιμένα, στην γενέτειρά μου, την Θάσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

Φαντάζομαι όλοι ξέρετε ότι η γλώσσα που μιλάμε απέχει πολύ,μα πάρα πολύ, από την αρχαία Ελληνική. Όχι μόνο στη σύνταξη αλλά κυρίως στην προφορά.Τίποτα δεν ήταν τυχαίο τότε.Όταν ένας φθόγγος ή ένα φωνήεν ήταν μακρό προφέρονταν ακριβώς έτσι.Δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί πολύ από τη γλώσσα των προγόνων μας.
Υπάρχει ωστόσο η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (SORGLL).Έχουν καταφέρει και έχουν αναπαράγει ηχητικά αρχεία από αναγνώσεις αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών κειμένων.Όμηρος,Ευριπίδης,Αριστοφάνης και άλλοι.
Στην αρχή ίσως να σας φανεί τελείως ξένη η γλώσσα αυτή.Ίσως και να απογοητευτείτε.Σιγά σιγά όμως θα κατανοήσετε πόσο πλούσια και πόσο μουσική ήταν η αρχαία Ελληνική γλώσσα και γιατί υπήρχε το πολυτονικό σύστημα στην γραφή.Είπαμε ,τίποτα δεν ήταν τυχαίο ούτε στα γραπτά τους ούτε και στον προφορικό τους λόγο.Πατήστε εδώ για να ακούσετε απαγγελία της Ιλιάδος σε αρχαία προφορά!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καμιά εκφορά από Έλληνα δεν έχουμε; είναι προφανές ότι ο ομιλητής είναι φινλανδός
και διαβάζει ελληνικό κείμενο με φινλανδική προφορά...

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι ανάλογο από Έλληνα.. (ως γνωστόν οι ξένοι έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την γλώσσα μας). Ο συγκεκριμένος διαβάζει το κείμενο με την ερασμιακή προφορά γι αυτό και μας ξενίζει τόσο

Δημοσίευση σχολίου